Passivhus NEJ Tak!

Er det lidt koldt i huset? Passivhusejere: Det er ikke noget problem, du skal bare tage en trøje på. Er kvinder ikke mere følsomme over for kulde? Jo, min har tre trøjer på oven på hinanden.  Foredrag den 6. februar 2020 kl. 19:30 i Unken


Klik her for at få oplysninger om foredraget

  Passivhus NEJ Tak!


Allerede i mit nyhedsbrev af 2. september 2018 skrev jeg Passive House NO Thank You!

I maj 2019 startede jeg denne dybt foruroligende diskussion i et passivhusforum: Energiproduktion er forkastet, energibesparelse er det eneste lykkelige at gøre.

I lørdags skete det for mig, at jeg var i et passivt hus i 6 timer. Som gæst er det første, man gør, at man tager sine sko af. Men gulvet var koldt. Så det første jeg gjorde var at grave en skihue frem fra min rygsæk og sætte den på mine fødder. Stadig for koldt, så Buddha siddende stilling. Efter et stykke tid kunne mine benmuskler ikke længere klare denne stilling, så jeg bad min vært om at lade mig tage mine sko på. Sådanne tykke månestøvler er virkelig sko, der egner sig til passivhuse.

Der udviklede sig en dialog med den passive husejer: "Er det ikke lidt koldt i huset? Det er ikke noget problem, du tager bare en trøje på. Er kvinder ikke mere følsomme over for kulde? Jo, min har tre trøjer på oven på hinanden. I Salzburg skal energicertifikatet for ældreboliger i øvrigt beregnes med 25°. Så varmt kan det ikke være! Min far foretrak 28° stuetemperatur i sine sidste år. Sådan en person kunne ikke bo her!

Det er i øvrigt ikke kun fartmålere, der har en skævhed, men også termometre: dette gav indtryk af en acceptabel temperatur på 22°, mens mit infrarøde termometer kun viste 19,5°.

  Varmesystemet i et passivhus


Luften suges ind og tilpasses gulvets temperatur i et rør, der er lagt i gulvet, over 30 m langt. Derefter kommer kryds- og modstrømsvarmeveksleren, hvor afkastluften overfører varmen til tilførselsluften. Derefter udvindes yderligere varme fra afkastluften via en varmepumpe. Det bruges til yderligere opvarmning af indblæsningsluften eller til at forberede det varme vand.

Ydelsen af en luftvarmepumpe afhænger af den mængde luft, der suges gennem fordamperen. Ventilatoren i en lille luftvarmepumpe med en diameter på 50 cm kan klare 6 000 m³ i timen ved 15 km/t. Det er 25 gange mere end det, der strømmer gennem ventilationsanlægget i et passivhus. Det er 25 gange mere end det, der strømmer gennem ventilationssystemet i et sådant passivhus. Varmesystemet i et passivhus skal klare sig med denne meget begrænsede luftmængde. Hvis der ikke kan udvindes nok varme fra luften, anvendes direkte elvarme. Varmtvandsbeholderen har et varmeelement, og der er elektriske varmeslanger i lufttilførselskanalerne. Indsugningsrøret har en diameter på 160 mm, så man kan ikke suge så meget luft igennem det.

  Diametralt modsatrettede produktfilosofier


Måske foretrækker køberen af en XL-version en rumtemperatur på 27°, har en 40 m² stor opvarmet dobbeltgarage og får den spontane idé 2 dage før nytårsaften at fejre nytårsaften med et poolparty.

Ud over de andre forbrugere skal der så også bringes 12 m³ vand fra 5° til 32°. Der vil helt sikkert komme videoer om sådanne aktioner på internettet en dag.

Det står der i PDF-filen om de termiske systemer i GEMINI næste generations hus. Ejeren af et GEMINI next Generation-hus skal kunne vise sig ordentligt frem over for naboerne: "Skal du skovle sne? Min indkørsel har gulvvarme!"

  Global velstand er nødvendig for at genoprette planeten


Alle de scenarier, hvor det er tilstrækkeligt at reducere emissionerne til nul, bliver mere og mere usandsynlige.
Tøende permafrost og udgasning af metanhydrat udgør en enorm potentiel trussel mod klimaudviklingen. En lille reduktion vil ikke være nok. Selv 100 % mindre CO2-emission kan stadig være for lidt. 200 % mindre, dvs. ingen yderligere menneskelig CO2-udledning plus aktiv reduktion gennem filtrering og spaltning, burde være tilstrækkeligt. Men denne filtrering af CO2 fra atmosfæren og opsplitning til C og O er en enorm indsats, som kun en velhavende menneskehed med et industrielt grundlag, der udelukkende er baseret på vedvarende energi, kan klare. Derfor er besparelse begrænsende afkald livstruende for menneskeheden. Det er en ny opgave for Sammenslutningen til Fremme af Infintisme at føre GEMINI-projektet videre. Der vil senere blive oprettet et selskab. Foreningen kan og vil have en andel i selskabet. Støttemedlemmer i foreningen vil have privilegier i forbindelse med oprettelsen af selskabet. Dette er stadig under udarbejdelse i de kommende uger, men støtte i denne vanskelige indledende fase bør helt sikkert kunne betale sig.
          Passivhus NEJ Tak!: Er det lidt koldt i huset? Passivhusejere: Det er ikke noget problem, du skal bare tage en trøje på. Er kvinder ikke mere følsomme over for kulde? Jo, min har tre trøjer på oven på hinanden. https://2020.pege.org/01-26/danish.htm