Παθητικό Σπίτι ΟΧΙ Σας ευχαριστώ!

Κάνει λίγο κρύο στο σπίτι; Ιδιοκτήτες παθητικών κατοικιών: Κανένα πρόβλημα, απλά βάλτε ένα πουλόβερ. Οι γυναίκες δεν είναι πιο ευαίσθητες στο κρύο; Ναι, η δική μου φοράει τρία πουλόβερ το ένα πάνω στο άλλο.  Διάλεξη στις 6 Φεβρουαρίου 2020 19:30 στο Unken


Κάντε κλικ εδώ για πληροφορίες σχετικά με τη διάλεξη

  Παθητικό Σπίτι ΟΧΙ Σας ευχαριστώ!


Ήδη στην εφημερίδα μου της 2ας Σεπτεμβρίου 2018 έγραψα Παθητικό Σπίτι ΟΧΙ Ευχαριστώ!

Μάιος 2019, άρχισα αυτή τη βαθιά ανησυχητική συζήτηση σε ένα φόρουμ για τα παθητικά σπίτια: η παραγωγή ενέργειας απορρίπτεται, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το μόνο μακάριο πράγμα που πρέπει να κάνουμε.

Το Σάββατο, μου συνέβη να βρίσκομαι σε ένα παθητικό σπίτι για 6 ώρες. Ως φιλοξενούμενος, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να βγάλεις τα παπούτσια σου. Αλλά το πάτωμα ήταν κρύο. Έτσι, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ξεθάψω ένα σκουφάκι του σκι από το σακίδιό μου και να το βάλω στα πόδια μου. Εξακολουθούσε να κάνει πολύ κρύο, οπότε ο Βούδας κάθισε. Μετά από λίγο, οι μύες των ποδιών μου δεν μπορούσαν πλέον να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη στάση, οπότε ζήτησα από τον οικοδεσπότη μου να με αφήσει να βάλω τα παπούτσια μου. Τέτοιες χοντρές μπότες φεγγαριού είναι πραγματικά παπούτσια κατάλληλα για παθητικά σπίτια.

Αναπτύχθηκε ένας διάλογος με τον παθητικό ιδιοκτήτη του σπιτιού: "Δεν είναι λίγο κρύο στο σπίτι; Αυτό δεν είναι πρόβλημα, απλά βάλτε ένα πουλόβερ. Οι γυναίκες δεν είναι πιο ευαίσθητες στο κρύο; Ναι, η δική μου φοράει τρία πουλόβερ το ένα πάνω στο άλλο. Παρεμπιπτόντως, στο Σάλτσμπουργκ το ενεργειακό πιστοποιητικό για τα γηροκομεία πρέπει να υπολογίζεται με 25°. Δεν μπορεί να κάνει τόση ζέστη! Ο πατέρας μου προτιμούσε 28° θερμοκρασία δωματίου στα τελευταία του χρόνια. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ζήσει εδώ!

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι μόνο τα ταχύμετρα που έχουν προκατάληψη, αλλά και τα θερμόμετρα: το συγκεκριμένο έδωσε την εντύπωση αποδεκτών 22°, ενώ το υπέρυθρο θερμόμετρό μου έδειξε μόνο 19,5°.

  Το σύστημα θέρμανσης σε ένα παθητικό σπίτι


Ο αέρας αναρροφάται και προσαρμόζεται στη θερμοκρασία του δαπέδου για πάνω από 30 μέτρα σε σωλήνα που είναι τοποθετημένος στο δάπεδο. Στη συνέχεια, ακολουθεί ο εναλλάκτης θερμότητας εγκάρσιας αντίθετης ροής, όπου ο αέρας εξαγωγής μεταφέρει τη θερμότητα στον αέρα προσαγωγής. Στη συνέχεια, περαιτέρω θερμότητα αφαιρείται από τον απαγόμενο αέρα μέσω μιας αντλίας θερμότητας. Αυτό χρησιμοποιείται για την περαιτέρω θέρμανση του αέρα προσαγωγής ή για την προετοιμασία του ζεστού νερού.

Η απόδοση μιας αντλίας θερμότητας αέρα εξαρτάται από την ποσότητα του αέρα που αναρροφάται μέσω του εξατμιστή. Ένας ανεμιστήρας μιας μικρής αντλίας θερμότητας αέρα με διάμετρο 50 cm μπορεί να παράγει 6.000 m³ ανά ώρα με ταχύτητα 15 km/h. Αυτό είναι 25 φορές περισσότερο από αυτό που ρέει μέσω του συστήματος εξαερισμού ενός παθητικού σπιτιού. Αυτό είναι 25 φορές περισσότερο από ό,τι ρέει μέσω του συστήματος εξαερισμού ενός τέτοιου παθητικού σπιτιού. Το σύστημα θέρμανσης του παθητικού σπιτιού πρέπει να διαχειριστεί αυτή την πολύ περιορισμένη ποσότητα αέρα. Εάν δεν μπορεί να εξαχθεί αρκετή θερμότητα από τον αέρα, τότε χρησιμοποιείται άμεση ηλεκτρική θέρμανση. Η δεξαμενή ζεστού νερού έχει ένα θερμαντικό στοιχείο και υπάρχουν ηλεκτρικές σπείρες θέρμανσης στους αεραγωγούς παροχής αέρα. Ο σωλήνας εισαγωγής έχει διάμετρο 160 mm, οπότε δεν μπορείτε να αναρροφήσετε τόσο πολύ αέρα μέσω αυτού.

  Διαμετρικά αντίθετη φιλοσοφία προϊόντων


Ίσως ο αγοραστής μιας έκδοσης XL να προτιμά θερμοκρασία δωματίου 27°, να διαθέτει ένα θερμαινόμενο διπλό γκαράζ 40 m² και να του έρχεται η αυθόρμητη ιδέα 2 ημέρες πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να γιορτάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ένα πάρτι στην πισίνα.

Τότε, εκτός από τους άλλους καταναλωτές, πρέπει να μεταφερθούν 12 m³ νερού από τους 5° στους 32°. Σίγουρα κάποια μέρα θα υπάρχουν βίντεο για τέτοιες ενέργειες στο διαδίκτυο.

Αυτό αναφέρεται στο PDF για τα θερμικά συστήματα του σπιτιού GEMINI επόμενης γενιάς. Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού GEMINI επόμενης γενιάς θα πρέπει να μπορεί να επιδεικνύει σωστά στους γείτονες: "Πρέπει να φτυαρίζετε το χιόνι; Το δρομάκι μου έχει ενδοδαπέδια θέρμανση!"

  Παγκόσμια ευημερία απαραίτητη για την αποκατάσταση του πλανήτη


Όλα τα σενάρια στα οποία αρκεί να μηδενιστούν οι εκπομπές γίνονται όλο και πιο απίθανα.
Το ξεπάγωμα του μόνιμου πάγου και η εκτόνωση των υδριτών μεθανίου αποτελούν τεράστια δυνητική απειλή για την ανάπτυξη του κλίματος. Μια μικρή μείωση δεν θα είναι αρκετή. Ακόμη και 100% λιγότερες εκπομπές CO2 θα μπορούσαν να είναι ακόμη πολύ λίγες. 200% λιγότερο, δηλαδή καμία περαιτέρω ανθρώπινη εκπομπή CO2 συν ενεργή μείωση μέσω φιλτραρίσματος και πυρόλυσης, θα πρέπει να είναι αρκετή. Αλλά αυτό το φιλτράρισμα του CO2 από την ατμόσφαιρα και η διάσπαση σε C και O είναι μια τεράστια προσπάθεια που μόνο μια πλούσια ανθρωπότητα με μια βιομηχανική βάση που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί να διαχειριστεί. Επομένως, η εξοικονόμηση που περιορίζει την παραίτηση είναι απειλητική για την ανθρωπότητα. Η προώθηση του έργου GEMINI επόμενης γενιάς αποτελεί ένα νέο έργο για την Ένωση για την Προώθηση του Πληροφοριασμού. Μια εταιρεία θα συσταθεί αργότερα. Ο σύλλογος μπορεί και θα έχει συμμετοχή στην εταιρεία. Τα υποστηρικτικά μέλη της ένωσης θα έχουν προνόμια στη σύσταση της εταιρείας. Το θέμα αυτό θα διευθετηθεί ακόμη τις επόμενες εβδομάδες, αλλά η υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη αρχική φάση θα πρέπει σίγουρα να αποδώσει καρπούς.
          Παθητικό Σπίτι ΟΧΙ Σας ευχαριστώ!: Κάνει λίγο κρύο στο σπίτι; Ιδιοκτήτες παθητικών κατοικιών: Κανένα πρόβλημα, απλά βάλτε ένα πουλόβερ. Οι γυ https://2020.pege.org/01-26/greek.htm