Passzívház NEM Köszönöm!

Kicsit hűvös van a házban? Passzívház-tulajdonosok: Nem probléma, csak vegyen fel egy pulóvert. A nők nem érzékenyebbek a hidegre? Igen, az enyém három pulóvert visel egymáson.  Előadás 2020. február 6-án 19:30 Unkenben


Az előadással kapcsolatos információkért kattintson ide

  Passzívház NEM Köszönöm!


Már a 2018. szeptember 2-i hírlevelemben írtam a Passzívház NEM Köszönöm!

2019 májusában egy passzívház fórumon indítottam el ezt a mélységesen elkeserítő vitát: az energiatermelést elutasítják, az energiatakarékosság az egyetlen boldogító dolog.

Szombaton történt velem, hogy 6 órán keresztül passzív házban voltam. Vendégként az első dolog, amit teszel, hogy leveszed a cipődet. De a padló hideg volt. Így az első dolgom az volt, hogy előkotortam a hátizsákomból egy sísapkát, és a lábamra húztam. Még mindig túl hideg volt, így Buddha ülő helyzetben. Egy idő után a lábizmaim már nem bírták ezt a pozíciót, ezért megkértem a házigazdámat, hogy engedje meg, hogy felvehessem a cipőmet. Az ilyen vastag holdbakancsok tényleg passzívházakba való cipők.

Párbeszéd alakult ki a passzív ház tulajdonosával: "Nem hűvös egy kicsit a házban? Az nem probléma, csak vegyen fel egy pulóvert. A nők nem érzékenyebbek a hidegre? Igen, az enyém három pulóvert visel egymáson. Egyébként Salzburgban az idősek otthonában az energiatanúsítványt 25°-kal kell kiszámítani. Ennyire meleg nem lehet! Apám utolsó éveiben a 28°-os szobahőmérsékletet kedvelte. Egy ilyen ember nem tudna itt élni!

Egyébként nem csak a sebességmérők, hanem a hőmérők is torzítanak: ez a hőmérő 22°-os elfogadható értéket mutatott, míg az infravörös hőmérőm csak 19,5°-ot.

  A fűtési rendszer egy passzívházban


A levegőt a padlóba fektetett csőben szívják be, és több mint 30 méteren keresztül a padló hőmérsékletéhez igazítják. Ezután következik a keresztirányú ellenáramú hőcserélő, ahol az elszívott levegő átadja a hőt a befújt levegőnek. A további hőelvonás a kipufogógázból hőszivattyúval történik. Ezt a befújt levegő további felmelegítésére vagy a melegvíz előkészítésére használják.

A léghőszivattyú teljesítménye a párologtatón keresztül beszívott levegő mennyiségétől függ. Egy 50 cm átmérőjű kis léghőszivattyú ventilátora 15 km/h sebességgel óránként 6000 m³-t tud termelni. Ez 25-ször több, mint ami egy passzívház szellőzőrendszerén keresztül áramlik. Ez 25-ször több, mint ami egy ilyen passzívház szellőzőrendszerén keresztül áramlik. A passzívház fűtési rendszerének ezzel a nagyon korlátozott levegőmennyiséggel kell gazdálkodnia. Ha a levegőből nem lehet elég hőt kinyerni, akkor közvetlen elektromos fűtést alkalmaznak. A melegvíztároló fűtőelemmel van ellátva, és elektromos fűtőtekercsek vannak a befúvó légcsatornákban. A beszívócső átmérője 160 mm, így nem lehet rajta keresztül annyi levegőt beszívni.

  Szöges ellentétben álló termékfilozófia


Lehet, hogy az XL változat vásárlója a 27 fokos szobahőmérsékletet részesíti előnyben, 40 m²-es fűtött dupla garázzsal rendelkezik, és szilveszter előtt 2 nappal spontán ötlete támad, hogy a szilvesztert medencés bulival ünnepelje.

Ekkor a többi fogyasztón kívül 12 m³ vizet kell 5°-ról 32°-ra hozni. Az ilyen akciókról egyszer biztosan lesznek videók az interneten.

Ezt írja a PDF a GEMINI next Generation ház hőtechnikai rendszereiről. Egy GEMINI next Generation ház tulajdonosának képesnek kell lennie arra, hogy rendesen felvágjon a szomszédok előtt: "Havat kell lapátolni? Az én felhajtómon padlófűtés van!"

  Globális jólétre van szükség a bolygó rehabilitációjához


Az összes olyan forgatókönyv, amely szerint elegendő lenne a kibocsátást nullára csökkenteni, egyre valószínűtlenebbé válik. Az olvadó permafroszt és a kiáramló metánhidrát hatalmas potenciális veszélyt jelent az éghajlat fejlődésére. Egy kis csökkentés nem lesz elég. Még a 100%-kal kevesebb CO2-kibocsátás is kevés lehet. A 200%-kal kevesebb, azaz a további emberi CO2-kibocsátás megszüntetése, valamint a szűrés és a repesztés révén történő aktív csökkentés elegendőnek kell lennie. De a CO2 légkörből való kiszűrése és C-re és O-ra való hasítása óriási erőfeszítés, amit csak egy gazdag, teljes egészében megújuló energiára épülő ipari bázissal rendelkező emberiség tudna megoldani. Ezért a megtakarítást korlátozó lemondás életveszélyes az emberiség számára. A GEMINI következő generációs projekt továbbvitele új feladatot jelent a Az Informatika Promóciójáért Egyesület számára. A társaságot később hozzák létre. Az egyesület részesedéssel rendelkezhet és rendelkezni is fog a vállalatban. Az egyesület támogató tagjai kiváltságokkal rendelkeznek majd a vállalat megalakulásában. Ennek kidolgozása még folyamatban van az elkövetkező hetekben, de a támogatás ebben a nehéz kezdeti fázisban mindenképpen kifizetődőnek ígérkezik.
          Passzívház NEM Köszönöm!: Kicsit hűvös van a házban? Passzívház-tulajdonosok: Nem probléma, csak vegyen fel egy pulóvert. A nők nem érzékenyebbek a hidegre? Igen, az enyém három pulóvert visel egymáson. https://2020.pege.org/01-26/hungarian.htm