Passivhus NEI Takk!

Litt kjølig i huset? Passivhuseiere: Ikke noe problem, bare ta på deg en genser. Er ikke kvinner mer følsomme for kulde? Jo, min bruker tre gensere oppå hverandre.
  Foredrag 6. februar 2020 kl. 19:30 i Unken


Klikk her for informasjon om foredraget

  Passivhus NEI Takk!


Allerede i mitt nyhetsbrev av 2. september 2018 skrev jeg Passivhus NEI takk!

Mai 2019 startet jeg denne dypt bekymringsfulle diskusjonen i et passivhusforum: energiproduksjon avvises, energisparing er det eneste salige å gjøre.

På lørdag skjedde det med meg at jeg var i et passivhus i 6 timer. Som gjest er det første du gjør å ta av deg skoene. Men gulvet var kaldt. Så det første jeg gjorde var å grave ut en skihette fra ryggsekken og legge den på føttene. Fortsatt for kaldt, så Buddha sittestilling. Etter en stund kunne ikke benmusklene mine lenger takle denne stillingen, så jeg ba verten min om å la meg ta på meg skoene. Slike tykke månestøvler er virkelig sko som passer for passivhus.

En dialog utviklet seg med passivhuseieren: "Er det ikke litt kjølig i huset? Det er ikke noe problem, det er bare å ta på seg en genser". Er ikke kvinner mer følsomme for kulde? Jo, min har på seg tre gensere oppå hverandre. Forresten, i Salzburg må energisertifikatet for aldershjem beregnes med 25°. Så varmt kan det ikke være! Faren min foretrakk 28° romtemperatur i sine siste år. En slik person kunne ikke bo her!

Forresten, det er ikke bare hastighetsmålere som har en skjevhet, men også termometre: denne ga inntrykk av en akseptabel 22 °, mens mitt infrarøde termometer bare viste 19,5 °.

  Oppvarmingssystemet i et passivhus


Luften suges inn og tilpasses gulvets temperatur i over 30 m i et rør lagt i gulvet. Deretter kommer motstrømsvarmeveksleren, der avtrekksluften overfører varmen til tilluften. Deretter utvinnes ytterligere varme fra avtrekksluften via en varmepumpe. Dette brukes til å varme opp tilluften ytterligere eller til å forberede varmtvannet.

Ytelsen til en luftvarmepumpe avhenger av mengden luft som suges gjennom fordamperen. En vifte i en liten luftvarmepumpe med en diameter på 50 cm kan produsere 6 000 m³ i timen ved 15 km/t. Det er 25 ganger mer enn det som strømmer gjennom ventilasjonssystemet i et passivhus. Det er 25 ganger mer enn det som strømmer gjennom ventilasjonssystemet i et slikt passivhus. Oppvarmingssystemet i passivhuset må klare seg med denne svært begrensede luftmengden. Hvis ikke nok varme kan trekkes ut av luften, brukes direkte elektrisk oppvarming. Varmtvannstanken har et varmeelement, og det er elektriske varmespiraler i tilluftskanalene. Inntaksrøret har en diameter på 160 mm, så du kan ikke suge så mye luft gjennom det.

  Diametralt motsatt produktfilosofi


Kanskje kjøperen av en XL-versjon foretrekker 27 ° romtemperatur, har en 40 m² oppvarmet dobbel garasje og kommer med den spontane ideen om å feire nyttårsaften med et bassengfest 2 dager før nyttårsaften.

Så, i tillegg til de andre forbrukerne, må 12 m³ vann bringes fra 5° til 32°. Det vil sikkert være videoer om slike handlinger på internett en dag.

Dette er hva det står i PDF-filen for de termiske systemene til GEMINI next Generation-huset. Eieren av et GEMINI next Generation-hus skal kunne skryte ordentlig av naboene: "Må du måke snø? Innkjørselen min har varmekabler!"

  Global velstand er nødvendig for planetens rehabilitering


Alle scenariene der det er tilstrekkelig å redusere utslippene til null, blir stadig mer usannsynlige.
Tining av permafrost og avgassing av metanhydrat utgjør en enorm potensiell trussel mot klimautviklingen. En liten reduksjon vil ikke være nok. Selv 100 % mindre CO2-utslipp kan være for lite. 200 % mindre, dvs. ingen ytterligere menneskelige CO2-utslipp pluss aktiv reduksjon gjennom filtrering og krakking, bør være tilstrekkelig. Men denne filtreringen av CO2 fra atmosfæren og spaltingen i C og O er en enorm innsats som bare en velstående menneskehet med en industribase utelukkende basert på fornybar energi kan klare. Derfor er det livstruende for menneskeheten å spare, begrense eller gi avkall på dette. En ny oppgave for Association for the Promotion of Infintism er å videreføre prosjektet GEMINI next generation. Et selskap vil bli etablert senere. Foreningen kan og vil ha en eierandel i selskapet. Støttemedlemmer i foreningen vil ha privilegier i dannelsen av selskapet. Dette blir fortsatt utarbeidet i de kommende ukene, men støtte i denne vanskelige innledende fasen bør definitivt lønne seg.
          Passivhus NEI Takk!: Litt kjølig i huset? Passivhuseiere: Ikke noe problem, bare ta på deg en genser. Er ikke kvinner mer følsomme for kulde? Jo, min bruker tre gensere oppå hverandre. https://2020.pege.org/01-26/norwegian.htm