Casa pasivă NU Vă mulțumesc!

E cam frig în casă? Proprietarii de case pasive: Nicio problemă, doar puneți-vă un pulover. Nu sunt femeile mai sensibile la frig? Da, a mea poartă trei pulovere una peste alta.
  Prelegere pe 6 februarie 2020 19:30 în Unken


Click aici pentru informații despre conferință

  Casa pasivă NU Vă mulțumesc!


Deja în buletinul meu din 2 septembrie 2018 am scris Casa pasivă NU vă mulțumesc!

Mai 2019, am început această discuție profund angoasantă pe un forum casă pasivă: generarea de energie este respinsă, economisirea de energie este singurul lucru fericitor de făcut.

Sâmbătă, mi s-a întâmplat să fiu într-o casă pasivă timp de 6 ore. În calitate de oaspete, primul lucru pe care îl faci este să te descalți. Dar podeaua era rece. Așa că primul lucru pe care l-am făcut a fost să scot din rucsac o șapcă de schi și să mi-o pun în picioare. Tot era prea frig, așa că poziția de ședere Buddha. După un timp, mușchii picioarelor mele nu mai făceau față acestei poziții, așa că mi-am rugat gazda să mă lase să mă încalț. Astfel de cizme groase de lună sunt într-adevăr pantofi potriviți pentru casele pasive.

S-a dezvoltat un dialog cu proprietarul pasiv al casei: "Nu-i așa că e cam frig în casă? Nu este o problemă, trebuie doar să vă puneți un pulover. Nu sunt femeile mai sensibile la frig? Ba da, a mea poartă trei pulovere unul peste altul. Apropo, în Salzburg, certificatul energetic pentru casele de bătrâni trebuie calculat cu 25°. Nu poate fi atât de cald! Tatăl meu a preferat o temperatură a camerei de 28° în ultimii săi ani. O astfel de persoană nu ar putea trăi aici!

Apropo, nu doar vitezometrele au o prejudecată, ci și termometrele: acesta a dat impresia unui nivel acceptabil de 22°, în timp ce termometrul meu cu infraroșu a indicat doar 19,5°.

  Sistemul de încălzire într-o casă pasivă


Aerul este aspirat și adaptat la temperatura pardoselii pe o distanță de peste 30 de metri într-o țeavă așezată în podea. Urmează apoi schimbătorul de căldură cu contracurent încrucișat, unde aerul evacuat transferă căldura către aerul de alimentare. Apoi, din aerul evacuat se extrage mai multă căldură prin intermediul unei pompe de căldură. Aceasta este utilizată pentru a încălzi suplimentar aerul de alimentare sau pentru a pregăti apa caldă.

Performanța unei pompe de căldură cu aer depinde de cantitatea de aer care este aspirată prin evaporator. Un ventilator al unei pompe de căldură cu aer de mici dimensiuni, cu un diametru de 50 cm, poate produce 6.000 m³ pe oră la 15 km/h. Aceasta este de 25 de ori mai mult decât ceea ce curge prin sistemul de ventilație al unei case pasive. Aceasta este de 25 de ori mai mult decât ceea ce curge prin sistemul de ventilație al unei astfel de case pasive. Sistemul de încălzire al casei pasive trebuie să se descurce cu această cantitate foarte limitată de aer. Dacă nu se poate extrage suficientă căldură din aer, atunci se folosește încălzirea electrică directă. Rezervorul de apă caldă are un element de încălzire, iar în conductele de alimentare cu aer există serpentine electrice de încălzire. Conducta de admisie are un diametru de 160 mm, astfel încât nu puteți aspira atât de mult aer prin ea.

  Filozofie de produs diametral opusă


Poate că cumpărătorul unei versiuni XL preferă o temperatură de 27°, are un garaj dublu încălzit de 40 m² și îi vine ideea spontană cu 2 zile înainte de Revelion de a sărbători Revelionul cu o petrecere la piscină.

Apoi, în plus față de ceilalți consumatori, 12 m³ de apă trebuie să fie aduși de la 5° la 32°. Cu siguranță, într-o zi vor exista videoclipuri despre astfel de acțiuni pe internet.

Iată ce scrie în PDF pentru sistemele termice ale casei GEMINI next Generation. Proprietarul unei case GEMINI next Generation ar trebui să se poată lăuda cum se cuvine cu vecinii: "Trebuie să dai zăpada la lopată? Aleea mea are încălzire prin pardoseală!".

  Este nevoie de prosperitate globală pentru reabilitarea planetei


Toate scenariile în care este suficient să reducem emisiile la zero devin din ce în ce mai puțin plauzibile.
Dezghețarea permafrostului și gazarea hidratului de metan reprezintă o amenințare potențială enormă pentru dezvoltarea climei. O mică reducere nu va fi suficientă. Chiar și o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 ar putea fi prea puțin. O reducere de 200%, adică nici o emisie umană de CO2 în continuare, plus o reducere activă prin filtrare și cracare, ar trebui să fie suficientă. Dar această filtrare a CO2 din atmosferă și scindarea în C și O reprezintă un efort enorm pe care numai o omenire bogată, cu o bază industrială bazată în întregime pe energie regenerabilă, îl poate gestiona. Prin urmare, renunțarea la economisire restrictivă pune în pericol viața omenirii. Continuarea proiectului GEMINI next generation este o nouă sarcină pentru Asociația pentru Promovarea Infintismului. O companie va fi înființată ulterior. Asociația poate și va avea o participație în cadrul companiei. Membrii susținători ai asociației vor avea privilegii în formarea companiei. Acest lucru este încă în curs de elaborare în următoarele săptămâni, dar sprijinul în această fază inițială dificilă ar trebui să dea cu siguranță roade.
          Casa pasivă NU Vă mulțumesc!: E cam frig în casă? Proprietarii de case pasive: Nicio problemă, doar puneți-vă un pulover. Nu sunt femeile mai sensibile la frig? Da, a mea poartă trei pulovere una peste alta. https://2020.pege.org/01-26/romanian.htm