Tranziția energetică Factor de cost Lobby

Cum ar arăta o tranziție energetică în care grupuri de interese puternice din punct de vedere financiar fac lobby pentru a crește costurile în propriul interes? Germania are răspunsul!  Prelegere pe 6 februarie 19:30 în Unken


Conferința mea a fost anunțată și de un articol articol din Salzburger Nachrichten. Au venit 36 de persoane, ceea ce este destul de bine pentru o comunitate cu 1799 de locuitori. În curând va exista și o înregistrare video a acesteia.

Click aici pentru informații despre conferință

  Lobby-ul ca factor de cost


Cum ar arăta o tranziție energetică în care grupuri de interese puternice din punct de vedere financiar fac lobby pentru a crește costurile în propriul interes? Germania are răspunsul! De zeci de ani încerc să propag o tranziție energetică optimizată din punct de vedere al costurilor; de zeci de ani am fost îngrozit de nenumărate ori de "studii" și de punerea în aplicare. Să ne uităm la această declarație:

De exemplu, putem combina energia hidroelectrică în Scandinavia și în țările alpine cu energia eoliană și fotovoltaică în Germania. În acest fel, reducem costurile tranziției energetice.

Să aruncăm o privire la un instantaneu într-o după-amiază vântoasă de duminică:
  • Norvegia privind energia regenerabilă
  • Suedia prin 7,6 GW de energie nucleară fără CO2
  • Finlanda are nevoie de 0,8 GW de electricitate pe bază de cărbune, în ciuda multor vânturi
  • Austria completează cu 1 GW de energie electrică din gaze naturale
Veți vedea valori diferite atunci când veți citi buletinul informativ. Dar ce va rămâne acolo după trecerea la mașini electrice? În 2015, am criticat un cablu submarin pentru acest lucru. În acel articol am făcut o prognoză de preț pentru 2020: 300 EUR pe kWh de stocare a energiei electrice. Prețurile mele de achiziție la proiectul GEMINI next Generation permit chiar un preț de vânzare cu amănuntul chiar sub acest nivel.

La 22 decembrie 2019, am criticat un studiu cu o expansiune de stocare grotesc de mică. Totul urmează un model uniform de lobby: Germania poate construi linii electrice, dar nu și baterii. De exemplu, să vândă surplusul de energie electrică în străinătate la prețuri de dumping sau chiar la prețuri negative.

  Electricitatea solară este întotdeauna remunerată în același mod


Indiferent dacă energia electrică este tranzacționată pe EEX la 8 cenți sau la MINUS 20 de cenți, remunerația EEG este întotdeauna aceeași. Nu există niciun fel de abordare care să motiveze operatorii de sisteme fotovoltaice să alimenteze rețeaua electrică în funcție de cerere. De ce? Pentru că acest lucru oferă argumente suplimentare pentru extinderea rețelei.

Apoi pot fi construite linii electrice costisitoare pentru a vinde energia electrică în străinătate la prețuri de dumping la ora prânzului.

  Taxă CO2 neutră din punct de vedere al veniturilor în locul compensației EEG


Am cerut acest lucru de ani de zile, iar acum și șeful VW, Herbert Diess, o cere: mai multe taxe pe CO2 pentru a stimula economia germană.

Dacă energia electrică se va tranzacționa la 2 cenți la prânz și la 12 cenți seara devreme, atunci vom asista la extinderea necesară a stocării.

  Noul ghid


Diferența dintre producția de energie și consumul de energie ar trebui să fie cât mai mare posibil. Acest lucru trebuie să înlocuiască vechea idee "trebuie să economisim energie, indiferent de costuri". Casa pasivă este expresia perfectă a vechii filozofii "Trebuie să economisim energie, indiferent de costuri".

  Este nevoie de prosperitate globală pentru reabilitarea planetei


Toate scenariile în care este suficient să reducem emisiile la zero devin din ce în ce mai puțin plauzibile. Dezghețarea permafrostului și gazarea hidratului de metan reprezintă o amenințare potențială enormă pentru dezvoltarea climei. O mică reducere nu va fi suficientă. Chiar și o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 ar putea fi prea puțin. O reducere cu 200%, adică fără alte emisii umane de CO2, plus reducerea activă prin filtrare și cracare, ar trebui să fie suficientă. Dar această filtrare a CO2 din atmosferă și cracare în C și O reprezintă un efort enorm pe care numai o omenire bogată, cu o bază industrială bazată în întregime pe energie regenerabilă, îl poate gestiona. Prin urmare, economisirea restricției renunțării este o amenințare la viață pentru omenire. Continuarea proiectului GEMINI next generation este o nouă sarcină pentru Asociația pentru Promovarea Infintismului. O companie va fi înființată ulterior. Asociația poate și va avea o participație în cadrul companiei. Membrii susținători ai asociației vor avea privilegii în formarea companiei. Acest lucru este încă în curs de elaborare în următoarele săptămâni, dar sprijinul în această fază inițială dificilă ar trebui să dea cu siguranță roade.
          Tranziția energetică Factor de cost Lobby: Cum ar arăta o tranziție energetică în care grupuri de interese puternice din punct de vedere financiar fac lobby pentru a crește costurile în propriul interes? Germania are răspunsul! https://2020.pege.org/02-09/romanian.htm